Masterclass Li Edelkoort 24 mei 2013

Op 24 mei 2013 zal de Masterclass van Li Edelkoort plaatsvinden speciaal voor het NII in het EYE filmmuseum in Amsterdam.

Voor de 25e trendforecast van NII hebben we een prachtige plek gevonden. Op vrijdag 24 mei zijn onze leden van harte welkom in het indrukwekkende Eye aan de IJ-oever. Hier presenteert Lidewij Edelkoort haar trendforecast Interior & Lifestyle 2015.

BETTER ANOTHER PLAN B
Het thema is bekend: Better another plan B’. In de afgelopen jaren is design in  langzamer vaarwater terecht gekomen. Het geld stopt met rollen en daardoor wordt er minder aan research en ontwikkeling gedaan, minder prototypes gemaakt en houden we ons minder bezig met autonoom design. Creatieve ontwerpers raken geïnspireerd door klassieke modernistische ideeën, alleen binnen de industriële vormgeving gebeuren nog dingen. Verandering is niet zo radicaal als de uitbarsting van creativiteit rond de milleniumwisseling. Benieuwd naar dat andere plan B? Wees er dan bij op de 24ste in Amsterdam.  Het handgemaakte trendboek dat onderdeel is van de forecast wordt deze dag aan de leden uitgereikt.

EXTRA
Omdat we dit jaar 25 jaar bestaan leek het ons een goed idee om samen met Lidewij ook eens terug te kijken naar de forecasts van de afgelopen periode. Wat hebben we gezegd en hoe is dat in de maatschappij uiteindelijk realiteit geworden? Een stukje verantwoording dat aangeeft op welke wijze onze masterclasses aan de wieg staan van ontwikkelingen. Tevens dient deze sessie als een kennismaking voor potentiële leden die nog niet bekend zijn met NII en de masterclasses van Lidewij Edelkoort. Deze kennismakingssessie wordt gehouden op 24 mei 2013 om 10.00u, voor aanvang van de daadwerkelijke masterclass van Li Edelkoort. Kosten voor niet-leden: €50,-

erikkessels

*Foto Erik Kessels door Marc Eckardt.

GASTSPREKER
Gastspreker tijdens de trenddag is Erik Kessels. Kessels combineert vele disciplines en laat zich overal door inspireren. Hij is medeoprichter van het eigenzinnige reclamebureau KesselsKramer, maar ook grafisch ontwerper, curator en gepassioneerd fotoverzamelaar. Hij werkt en werkte voor nationale en internationale opdrachtgevers als Ben, Diesel, Nike, Heineken, Vitra, de Volkskrant en Citizen M. Kessels heeft vele publicaties op zijn naam staan. In deze lezing ‘Een idee AUB’ spreekt Kessels over de kracht van een idée, creativiteit op commando, verhalen vertellen en de noodzaak van fouten maken tijdens een creatief process.

PROGRAMMA

09.00 – 10.00       Start ontvangst en registratie
10.00 – 10.30       “waar kunnen trendforecasts toe leiden” door Lidewij Edelkoort
10.30 – 11.00       Pauze
11.00 – 11.30       Gastspreker
11.30 – 11.45       Korte pauze
11.45 – 12.45       Masterclass Interior & Lifestyle 2015 door Lidewij Edelkoort
12.45                     Einde programma met aansluitend informele lunch

masterclassli5masterclasseye

AANMELDEN
Meld je nu aan via info@interieurinstituut.nl
Geef duidelijk aan of je vanaf 10.00 uur of vanaf 11.00 uur aanwezig bent!

Leden met een full membership hebben zoals gebruikelijk recht op 2 toegangskaarten.
Extra toegangskaarten voor leden zijn te bestellen voor € 195,00 p.p.
*exclusief BTW

Voor meer informatie over het lidmaatschap bekijk deze aanbieding of neem contact op via 030-2320938 of info@interieurinstituut.nl

LOCATIE
De trenddag vindt plaats in het Eye filmmuseum aan het IJ.

 

 

 

 

Twitter

Herstel wachtwoord

Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.