Planten in huis

Planten in huis zijn niet alleen gezond, maar brengen het interieur ook tot “leven”! Wat zien we zoals voor  “mode” trends in planten? In ieder geval de terugkeer van de jaren ’70 plant, ofwel de robuuste cactus en de grote tropische bladplant.

In de jaren ’70 zagen we voor het eerst moderne, rechte interieurs en daar bleken de veelal bloeiende plantjes die men graag in huis had, niet in te passen. Daardoor werd het beschikbare assortiment aan kamerplanten aangepast met dit soort groene planten, die beter pasten in een strak en recht interieur.

Sinds de jaren ’90 zagen we orchideeën en hortensia’s domineren in de woonkamer, maar nu heeft de exotische plant echt een comeback gemaakt. Perfect aansluitend bij nieuw design én oude designklassiekers uit de jaren ’50, ’60 en ’70.

Hieronder een selectie van de hipste planten van het moment!

1. Voor de woonkamer: Grote kamerplanten geven een exotisch effect in huis.

Opties: Planten als de dadelpalm, bonsai, cactus, bananenboom en boomvaren in een opvallende (gekleurde) extra large pot of gevlochten mand.

droomhome_planten_interieur_tips_design_plantenbakken_kamerplanten_bloemenbureau_holland droomhome_kamerplant_zamioculcas_woonplant_planten_verzorging bonsai-planten

fiddle2

 

2. De badkamer: Planten als badkamer accessoires zijn sowieso vaak tropische planten, gek op vocht en warmte. Probeer ze wel vlak bij de badkamerraam te plaatsen voor voldoende licht.

Opties: De Krulvaren, Aloë Vera en Vingerplant.

trendy-bathroom-design-with-extraordinary-ornamental-plants-930x744 image-1

 

3. Slaapkamer planten: Planten voor in de slaapkamer zijn decoratief en moeten tegen een lagere temperatuur kunnen. Vermijd bloeiende planten om geuren te voorkomen.

Opties: De Bladbegonia, Gatenplant, Areca, Fiscus, en Philondrendron.

d2b2c65a434f2a25da076ed3b3e48934-682x1024

bedroom-plant-582x416 image E-Village-Studio-loft-bed

 

4. De keuken: Het is natuurlijk super trendy (en lekker) om je eigen keukenkruiden te kweken! Bij genoeg licht, kunnen de meeste kruiden perfect in de keuken groeien.

Opties: Oregano, Thijm, Basilicum, Peterselie, Munt, en Rozemarijn.

276515_skyplanter-keuken

 

Twitter

Herstel wachtwoord

Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.