NII Trendspots Februari 2018 #92

article image

Deze week:

  - in dit hotel checkt een dinosaurus je in
- nieuwe retail, Bij Priester
- ‘Brands are becoming culture coders,’ retail trend researcher reveals
- De kleurpaletten van schilderijen gevangen in algoritmen


Sous le ciel, de intrigerende installatie van Leandro Erlich bij Le Bon Marche in Parijs. Lees meer Enjoy! Edvard info@interieurinstituut.nl

 

 

 

BIJ DIT HOTEL CHECKT EEN DINOSAURUS JE IN

“Robot gerunde hotels zijn in opkomst zeker in Japan. Je wordt ingecheckt door vriendelijke dinosaurussen en de pianospeler in de lobby heeft letterlijk geen ziel.”
      From robot receptionists to robot porters, everything at Japan’s Henn na or ‘Weird’ hotel is handled from check-in to check-out. Guests can open their hotel rooms using facial recognition and lights are turned on and off using voice commands.
      Bekijk de video

     

 

 

 

 
     

 

 
     

 

 
 

BRANDS ARE BECOMING CULTURE CODERS

“Nog meer nieuws over nieuwe retail, blijft inspirerend!”
        From basketball courts to performance stages, retail spaces are challenging traditional concepts of store design and functionality – exploring dexterous spaces that foster a sense of culture and community among consumers.
        Lees meer

       

 

 

 

 

 

 
 
 

NIEUWE RETAIL BIJ PRIESTER

      “Een leuk verhaal van hoe een oud familiebedrijf een nieuwe toekomst kreeg. De ambachtelijke lederwarenwinkel van de familie Priester is al sinds 1913 een begrip in het Zeeheldenkwartier van Den Haag.Toen oprichter van tassenlabel Studio April, Amanda Hofman, hoorde dat de winkel zou sluiten, nam ze contact op met de familie waar ze voorheen in de leer was geweest. Het resultaat van hun gesprekken is het nieuwe winkelconcept: Bij Priester.”
        Van onze consumptie van media tot eten en mode, snelle voldoening lijkt cruciaal. Wij doen het anders. Als het leven ons voorbij raast, doen wij het juist rustig aan. We herinneren ons eraan dat het leven geen race is, en we ons niet hoeven te haasten. In ons werk hanteren we dezelfde filosofie. Bij Priester is niet alleen een plek voor mooie spullen, maar een plek voor bewust leven en verbinden. Kom langs, blijf hangen en drink een kop koffie. We nodigen je uit in onze kleine community om geïnspireerd te raken, te experimenteren, hard te lachen maar vooral, de tijd te nemen om het even rustig aan te doen. Bij Priester verlossen we je van de snelle wereld waar we in leven. Join the new religion!
        Bezoek de website

     

 

 

 
                 

 

 
                 

 

 
     

DE KLEUR PALETTEN VAN SCHILDERIJEN GEVANGEN IN ALGORITMEN

        “Een heel nieuwe kijk op oude meesters. Steeds meer musea zetten hun collectie online met de mogelijkheid de kunst te downloaden, biedt allerlei nieuwe mogelijkheden!”
          De kleurpalettten van eeuwenoude klassieke schilderijen worden door Dimitris Ladopoulos afgebroken door een reeks algoritmen. Om ze vervolgens in 3D weer te geven.
          Lees meer

 

 

 

 

 


Verder op onze trendagenda

NII Trendspots maart 2019 #119

NII Trendspots maart 2019 #118

NII Trendspots februari 2019 #117

NII Trendspots februari 2019 #116

Vragen over events, trips of lidmaatschap?

Nederlands Interieur Instituut
Stationsweg 106
6711 PX EDE
info@interieurinstituut.nl

Neem gerust contact met ons op:

Edvard Daamen
Astrid van Leeuwen