NII Trendspots november 2021 #177

article image

Deze week

  • Extra webinar 10 december – Beyond Zero Experience
  • Interview met architect and designer Neri Oxman
  • Shopping in 2030
  • Design Open in Eindhoven
  • Burberry reclame

Enjoy!
Edvard

EXTRA WEBINAR OP 10 DECEMBER – Beyond Zero Experience

Het kwam aan de orde in de paneldiscussie tijdens de trenddag van 12 november, de indrukwekkende documentaire Beyond Zero waar NII lid Interface een belangrijke rol speelt. 
De film is niet zo maar te zien, omdat het in een programma valt van '100 months to change' waarin aandacht gevraagd wordt aan het bedrijfsleven voor de klimaatveranderingen. Vanuit NII willen we graag onze leden dit programma online midels een webinar aanbieden met de filmscreening en een introductie van Helmich Jousma, voormalig head of design van Interface en ambassadeur van de 100 Months to Change beweging in Nederland.

Dat gaan we doen op vrijdag 10 december van 9.30 tot 11.30 uur

'Beyond Zero' is een inspirerende en bekroonde documentairefilm over het Amerikaanse multinational Interface. Het biedt een ongekend ‘fly on the wall'; inzicht in de onwaarschijnlijke en visionaire, moedige beslissing van oprichter en CEO Ray Anderson van de succesvolle (maar destijds nog vervuilende) beursgenoteerde vloerenfabrikant Interface om zijn bedrijf compleet te transformeren naar een bedrijf zonder negatieve impact. De film volgt zeer realistisch het avontuur dat hij en mensen om hem heen aandurfden en dat inmiddels heeft geleid tot een ‘beyond zero emission’ bedrijf.

Mocht het niet lukken om aan te sluiten, dan kan je zelf een ticket kopen (€ 55,00) voor een on-demand online screening. Dit kan alleen van 1 – 3 december. Of voor een live sessie in Den Haag Omniversum.

Bezoek de website voor details »


Interview met architect and designer Neri Oxman

Toonaangevend architect en ontwerper Neri Oxman is een fascinerende vrouw, in dit interview krijg je daar een beeld van.
Architect and designer Neri Oxman speaks as part of the Dezeen 15 festival.

https://youtu.be/Wn_SN85_wk8

Bekijk het interview »


Shopping in 2030

Het houdt ons allemaal bezig, hoe gaat het retail landschap er in de toekomst uitzien. Dit rapport geeft inzicht.
Aan de hand van scenarioplanning is de expertgroep ‘Shopping in 2030’, onder leiding van Magnus, Bluebird Day en Thuiswinkel.org, aan de slag gegaan met de vraag ‘Hoe shopt de consument in 2030?’

Vraag het rapport via info@interieurinstituut.nl


Design Open in Eindhoven

Een succesvolle samenwerking tussen creatieven in Eindhoven, Design Open gaat weer van start in december. 
After the absence of international design events, more than 20 Eindhoven designers and Design Studios – including Dutch Invertuals, Piet Hein Eek, Kazerne, Kiki & Joost, Ontwerpduo, Sectie C and Vij5 – have joined forces to collectively present new works.

Lees meer »


Burberry Open Spaces

Een reclame voor een modemerk, maar ook een gevoel van vrijheid dat is wat Burberry weet te creëren in de nieuwste commercial.
A pioneering spirit has been part of Burberry since the beginning, with our founder Thomas Burberry inventing our signature fabric gabardine to help people embrace the outdoors and explore new spaces and places.
Today, we continue this journey with a film that blurs the lines between reality and fantasy. The cast bound weightlessly through fields, defying gravity as they take flight – challenging convention and exploring new perspectives. As Thomas Burberry wrote in his book Open Spaces, ‘Inherent in every Burberry garment is freedom’.

https://youtu.be/iCbfq_-cd-g

Bekijk de video »
 

De bovenstaande data kunnen wijzigen als daar aanleiding toe is.


Verder op onze trendagenda

NII Trendspots januari 2023 #201

NII Trendspots december 2022 #200

NII Trendspots december 2022 #199

NII Trendspots november 2022 #198

Vragen over events, trips of lidmaatschap?

Nederlands Interieur Instituut
Molenweg 71
6741 KK Lunteren
info@interieurinstituut.nl

Neem gerust contact met ons op:

Edvard Daamen
Astrid van Leeuwen