2e editie Touch Base terugkijken?

2e editie Touch Base terugkijken?

Voor NII-leden bestaat er de mogelijkheid om deze webinar terug te kijken. Klik hier en bekijk het op de persoonlijke inlog pagina.

Op donderdag 7 oktober presenteerden we de tweede editie van Touch Base. Na de positieve geluiden die we naar aanleiding van de eerste Touch Base kregen wilden we hier graag mee doorgaan. Met Touch base zorgt het NII in samenwerking met Organisation in Design voor een koppeling tussen de designer en de bedrijven in de Nederlandse interieur industrie.

Margriet Vollenberg, oprichter van Organisation in Design en art director van Ventura Projects welke o.a. in Milaan te zien waren, presenteert geselecteerde designers en brengt zo inspiratie wat zorgt voor connectie. Margriet heeft wederom 4 interessante designers bereid gevonden om hun verhaal in 7-10 min te vertellen.

En dit zijn de 4 designers die we jullie graag presenteren:

Annebet Philips

Annebet Philips komt uit Amsterdam, is een creatieve ziel, onwankelbare optimist, levensgenieter en heeft een cum laude master Industrial Design Engineering van de Technische Universiteit Delft.

Annebet ontwerpt uitgesproken interieurproducten, meubels en verlichting met een sterke, grafische stijl en een herkenbare, bijna cartoonachtige signatuur. Met een humoristische blik creëert ze verrassende producten die het verwachte vermengen met het onverwachte, eyecatchers die een glimlach op je gezicht toveren. Haar werk is te omschrijven als ‘Iconisch design met een speelse twist’.

Haar werk wordt tentoongesteld op tal van (inter)nationale designbeurzen en ze werkte samen met zowel niche-designlabels als wereldwijde merken zoals Mogg, Seletti, Droog, Tonone, Tommy Hilfiger, Scotch&Soda, en galeries zoals de Frozen Fountain en Mint, allemaal bekend om hun authentieke stijl en non-conformistische benadering.

Met het hart van een kunstenaar en de geest van een ingenieur, is het voor Annebet vanzelfsprekend om conceptueel denken te combineren met commerciële en technische haalbaarheid.

"Als ontwerper vind ik het belangrijk om originaliteit te vieren en mensen te inspireren om open te staan ​​om dingen vanuit verschillende gezichtspunten te bekijken. Ik geloof dat alles om je heen je beïnvloedt, dus je kunt je beter omringen met producten die je gelukkig maken, origineel zijn, persoonlijkheid hebben en die je inspireren om je originele ding te doen. Ik ben enthousiast om samen te werken met bedrijven en mensen die zich hierbij aansluiten en de wereld (nog) mooier te maken. Ik zou graag in contact komen, dus stuur me gerust een e-mail of zoek contact via Instagram."

Studio Annebet Philips
www.annebetphilips.com
studio@annebetphilips.com

 


Milla Novo

Milla Novo: @novo_art (instagram)

Milla Novo is een kunstenaar die woont en werkt in Nederland. Ze creëert exclusieve wandkleden voor high-end interieurs. Deze unieke kunstwerken zijn allemaal ontworpen en met de hand gemaakt door Milla Novo in haar studio in de buurt van Amsterdam en zijn speciaal vervaardigd voor de behoeften van de klant.

Hoewel Milla momenteel hier woont, heeft ze een diepe band met Zuid-Amerika en hier haalt ze haar inspiratie vandaan. Haar roots liggen bij de inheemse bewoners van zuid-centraal Chili, het ‘Mapuche’ volk. Haar moeder, die nog steeds in Chili woont, blijft een actieve rol spelen in de Mapuche-gemeenschap en beoefent traditionele Mapuche-weeftechnieken. Ze heeft Milla geholpen om kennis te maken met de patronen en symbolen die al eeuwen worden gebruikt, en op hun beurt fascineren en inspireren deze symbolen en hun betekenis Milla Novo om haar eigen kunstwerken te maken. Ze integreert deze symbolen in veel van haar grote wandkleden, waardoor ze een klein deel van het Mapuche-erfgoed kan delen met iedereen die haar werk ziet.

Voor velen roept de term 'macramé' bohemien gedachten op uit de jaren 70, maar Milla wil het stof van dit beeld blazen en de techniek met een knal in de 21e eeuw brengen. Milla Novo werkt graag op grote schaal om kunstwerken te creëren die niet alleen in het oog springen, maar ook praktische doeleinden hebben, zoals het veranderen van de akoestiek in een ruimte of het geven van een gevoel van warmte. Ze heeft ook veel tijd en moeite gestoken in het ontwikkelen van een unieke collectie metalen touwen, waaronder goud, brons en zwart om er maar een paar te noemen. Door groot en met deze niet-traditionele materialen te werken, onderscheidt ze zich van de rest en biedt ze het perfecte podium om de op Mapuche geïnspireerde patronen te verwerken. Simpel gezegd, Milla Novo biedt verfijnde interieurs precies waar ze op hadden gewacht.

Milla Novo
www.millanovo.com
milla@millanovo.com

 


Isaac Monté

Isaac Monté by Margherita Soldati

"Gefascineerd door maatschappelijke duurzaamheid ben ik geïnteresseerd in ongebruikelijke, nieuwe materialen en hoe ik die kan manipuleren. Ik zie mezelf als een pionier die door middel van het combineren van technologie, kunst en wetenschap, laat zien hoe kunst kan bijdragen aan een strategie van duurzame ontwikkeling."

"Sinds mijn afstuderen in 2013 heb ik mij gericht op begrijpen, controleren en manipuleren van ongebruikelijke materialen. In projecten als Filter Factory (2013) en Leek Packaging (2017) heb ik de mogelijkheden verkend om afvalstromen in te zetten om nieuwe kansen te creëren. Sinds 2015 combineer ik reststromen, veelbelovende technologieën in de synthetische biologie. Dit resulteerde in projecten als The Art of Deception en Het vleesproject."

"Binnen mijn werk combineer ik verschillende media, waarbij ik technieken en mediatools gebruik om ofwel te experimenteren en documenteren of de boodschap te versterken met video en visuele beelden."

Zijn werk werd getoond in verschillende musea, galeries en tentoonstellingen in België, Frankrijk, Nederland, Italië, VS, Oostenrijk, Hongarije, Verenigde Arabische Emiraten, China, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland. "The Meat Project" maakt deel uit van de vaste collectie van het Centre Pompidou, Parijs.

Isaac Monté werkt samen met In4Art voor het project Prosthetic X. Verder wordt zijn werk ondersteund door Creatief fonds nl, SIDN en V2_Lab for the unstable media

Isaac Monté
www.isaacmonte.nl
info@isaacmonte.nl

 


Kranen/Gille

Foto: Benning Gladkova

Kranen/Gille; altijd op de uitkijk. Op zoek naar de volgende klassieker, het volgende designicoon. Onze samenleving evolueert voortdurend, en dat geldt ook voor de inrichting ervan. Om op deze evolutie te anticiperen, is het nodig om naar het verleden te kijken en van daaruit de toekomst vorm te geven.

Kortom: VERLEDEN + HEDEN = TOEKOMST

"Ons doel is om producten te ontwerpen die up-to-date zijn en up-to-date blijven. Producten die de tand des tijds doorstaan ​​en in de toekomst net zo spannend zijn als in het heden. Producten die de trend negeren. Dat vraagt ​​om een ​​zoektocht die ons langs alle facetten van de samenleving voert om uiteindelijk bij het nieuwe icoon te komen."

Kranen/Gille
Jos Kranen en Johannes Gille
www.kranengille.com
info@kranengille.com

 

Volgens ons een prachtige mix van talent en dus alle reden om deze websinar terug te kijken. Klik hier om in te loggen »


 

Touch Base terugkijken?

Voor NII-leden bestaat er de mogelijkheid om deze webinar terug te kijken. Klik hier » 

Nog geen lid? Meld je dan aan via info@interieurinstituut.nl of bekijk de mogelijkheden op onze membership pagina.


Graag tot ziens!
Margriet, Astrid & Edvard

Verder op onze trendagenda

8 sept - Trendforecast Lidewij Edelkoort - The Great

UITNODIGING Milaan 2022 – De highlights gepresenteerd door Jeroen Junte

Webinar Li Edelkoort en Philip Fimmano - Talking Textiles ‘Fruit of the Loom’

3e editie Touch Base 15 februari terugkijken

Vragen over events, trips of lidmaatschap?

Nederlands Interieur Instituut
Molenweg 71
6741 KK Lunteren
info@interieurinstituut.nl

Neem gerust contact met ons op:

Edvard Daamen
Astrid van Leeuwen