4e editie Touch Base 6 december

4e editie Touch Base 6 december

Op dinsdag 6 december as presenteren we de vierde online editie van Touch Base. Met Touch base zorgt het NII in samenwerking met Organisation in Design voor een koppeling tussen de designer en de leden van het Nederlands Interieur Instituut. Margriet Vollenberg, oprichter van Organisation in Design presenteert geselecteerde designers en brengt zo inspiratie wat zorgt voor connectie. Margriet heeft wederom 4 interessante designers bereid gevonden om hun verhaal in 7-10 min te vertellen.

En dit zijn ze, de 4 designers die we jullie graag presenteren:

A+N

Merging high-tech and crafts to create innovative materials for well being. A+N ontwerpt innovatieve materialen en installaties voor de (interieur)architectuur die zintuigen prikkelen en nieuwsgierigheid en interactie stimuleren. In de ontwikkeling van onze ontwerpen brengen we ambacht en de high-tech industrie samen, met als doel om de leefomgeving te verrijken en daarmee bij te dragen aan het welzijn van de mens. 

www.alissanienke.nl
@alissanienke (insta)

 

Beton-Lab

Marjolein en Jan-Paul zijn de drijvende kracht achter Beton-Lab. Met hun passie voor beton, kennis van het materiaal en ervaring in design hebben ze zich als Utrechts ontwerpbureau gespecialiseerd in duurzaam beton met CO2-reducties tot wel 76%. Door hun continue materiaal gedreven design onderzoek ontstaan in experiment en studie bijzondere en unieke ontwerpen.

Ze zetten hun kennis en kunde over duurzaam esthetisch beton vooral in bij maatwerkopdrachten. Om dit kracht bij te zetten en te laten zien hoe mooi duurzaam beton kan zijn, hebben ze begin dit jaar het label Novel Grey uitgebracht met exclusieve handgemaakte wandtegels van duurzaam beton, gemaakt van afval en lokaal puin. Inmiddels zijn de Novel Grey wandtegels genomineerd voor de Green Product Award, Isola Design Award en hebben ze een plekje veroverd in de G100; de top 100 beste Nederlandse designs van 2022.

www.beton-lab.com
info@beton-lab.com

 

Studio AENEAE

Studio AENEAE, is opgericht in 2020 door zus en broer Erna en Victor de Bie. Beide zijn kunstenaar van oorsprong, en verlegden, ieder individueel, de focus van hun artistieke praktijk naar design. Tot hun grote verbazing vertoonden hun werken opvallende overeenkomsten, wat resulteerde in een gloednieuwe samenwerking onder de naam 'Studio AENEAE'. Een onafhankelijke ontwerpstudio gespecialiseerd in unieke en eigentijdse kunstobjecten, interieurstukken en meubelen.

www.aeneae.nl
studio@aeneae.nl

 

TOIMII

'TOIMII' is Fins voor 'het werkt'. Studio TOIMII is in 2014 opgericht door Peet de Vries na het afronden van zijn studie Industrieel Product Ontwerpen aan de Hogeschool Windesheim, waarbij hij een deel van zijn studie in Finland volgde. Studio TOIMII ontwikkelt producten voor dagelijks gebruik, die intuïtief werken en goed voelen. Met aandacht voor detail en waardering voor materiaal en maker. De ontwerpen van TOIMII kenmerken zich in functionele eenvoud en een heldere vormtaal. 

Als ontwerpstudio werkt TOIMII samen met specialisten, van beoefende ambacht tot digitale innovatie; van handgegoten porseleinen koffiemok tot 3D geprint prototype, van mondgeblazen glas tot geautomatiseerd gebogen tafelframes. We onderzoeken hoe materialen voelen, hoe kleuren werken en hoe vorm wordt ervaren, waarbij de gebruiker centraal staat. Om het dagelijks leven te verrijken in eenvoud.

www.studiotoimii.com
hello@studiotoimii.com

 

Programma

15.20    Inloggen met de Zoom link mogelijk
15.30    Opening en welkom
15.40    Introductie door Margriet Vollenberg
15.50    4 designers aan het woord
16.30    Q&A

 

Aanmelden

Er is geen limiet aan het aantal deelnemers dus geef het door aan je collega’s!
Aanmelden kan via info@interieurinstituut.nl. Je ontvangt dan van ons een link om te kunnen inloggen.

 

Graag tot 6 december
Margriet, Astrid & Edvard

Verder op onze trendagenda

Tracking Future Lifestyle op Trendinstituut.nl

4e editie Touch Base 6 december

NII Trenddag Najaar - vrijdag 25 november

Lidewij Edelkoort - The Great Disruption - een impressie

Vragen over events, trips of lidmaatschap?

Nederlands Interieur Instituut
Molenweg 71
6741 KK Lunteren
info@interieurinstituut.nl

Neem gerust contact met ons op:

Edvard Daamen
Astrid van Leeuwen