Impressie Prototyping 2040 - 15 maart 2022

Impressie Prototyping 2040 - 15 maart 2022

In het Kinepolis in Leidschendam bij de Westfield Mall konden we (eindelijk) met alle NII leden weer eens een live sessie organiseren. Elkaar zien, ontmoeten, vasthouden (voor wie dat wilde). Het was een ruime zaal met een M E G A groot scherm waar Zuzanna Skalska haar verhaal aan ons vertelde. Haar verhaal startte met een grote schets van de keuze as tussen ‘me’ en ‘we’ en ‘abundance’ en ‘shortage’. Vier kwadranten vertegenwoordigden vier scenario’s. Kind Capiltalism, Self-Consumed, Active Restoration, Less is enough. De scenario’s werden volledig uitgediept, wat betekent het maatschappelijk, voor gedrag, en wat betekent het voor technologie, design in diverse sectoren. Het boek Prototyping 2040 hoort hierbij en is uitgedeeld aan de leden.

 

Prototyping 2040 / editie 2022

Het basisdoel van 'Prototyping 2040' is niet bedrijven ervan te overtuigen dat de toekomst er op de een of andere manier uit zal zien. Zuzanna wil vooral dat je gaat nadenken over de veelheid aan mogelijke toekomstscenario's, hun waarschijnlijke vormen, de bedreigingen en vooral de kansen die ermee gepaard gaan. Om dit te bereiken, moeten bedrijven verder gaan dan het beperkte gebied van hun eigen branche en voorbij de problemen van vandaag. 

'Prototyping 2040' is een reis om besluitvormers, R&D en verantwoordelijke creatieven te helpen een bepaalde mindset te creëren om 'even in de toekomst leven'. Het gaat niet om debatteren over de toekomst, maar meer om het bouwen aan een betere toekomst vanaf nu.

Verder op onze trendagenda

Trendforecast Lidewij Edelkoort - The Great Disruption

UITNODIGING Milaan 2022 – De highlights gepresenteerd door Jeroen Junte

Webinar Li Edelkoort en Philip Fimmano - Talking Textiles ‘Fruit of the Loom’

3e editie Touch Base 15 februari terugkijken

Vragen over events, trips of lidmaatschap?

Nederlands Interieur Instituut
Molenweg 71
6741 KK Lunteren
info@interieurinstituut.nl

Neem gerust contact met ons op:

Edvard Daamen
Astrid van Leeuwen