Kijk de eerste editie van Touch Base terug

Kijk de eerste editie van Touch Base terug

Onder de titel Touch Base organiseerde NII in samenwerking met Margriet Vollenberg, Organisation in Design, een matchmaking tussen designers en bedrijven. Inspiratie net als we die haalden in Milaan (Ventura) of tijdens DDW. Hieronder de video:

https://vimeo.com/516235930

Voor deze webinar is een password nodig. Heb je deze niet? Of ben je nog geen lid van NII? Stuur dan een mailtje naar info@interieurinstituut.nl

Dit waren de 4 designers die zich presenteerden:

 

Shahar Livne

Shahar Livne / Lithoplast sample photo credit: Alan Boom


Shahar Livne is een award bekroonde conceptuele materiaalontwerper gevestigd in Eindhoven, Nederland. De Israëlische ontwerper Shahar Livne behaalde haar Bachelor in Design en Kunst aan de Design Academy Eindhoven. Haar levenslange fascinaties voor de natuur, biologie, wetenschap en filosofie ontwikkelde zich tot een intuïtieve manier van werken met materiaalexperimenten, waarbij de nadruk ligt op onderzoek, ecologie en duurzaamheid. Livne richtte begin 2018 haar studio in Eindhoven op en werkt sindsdien samen met merken en instituten als BALENCIAGA, duurzaam sneakersmerk NAT2, Cooper Hewitt Smithsonian Museum en Design Miami / Basel. 


SOM Tales of Perfume 

SOM portret groep, photo credit: SOM Tales of Perfume v.l.n.r Sjaak Korsten, Juliette Wermenbol, Mariëlle Dupuits-Robbe, Yves Dupuits
Wall Jewels, photo credit: Antoine van Kaam
Diffusing objects - Wall Jewels - SOM SIGNATURE COLLECTION


SOM Tales of Perfume zet de waardevolle dimensie van geur in een interieur weer op de kaart in de vorm van unieke handgemaakte parfums en bijbehorende designs. De ontwerpen zijn tijdloos, definiëren persoonlijkheden van ruimtes, en nog belangrijker, vanwege de volledig botanische parfums benadrukken ze de persoonlijkheid van de eigenaar en vertellen ze haar verhaal. We nemen je mee in de wereld waar geur de essentiële verbinder is. SOM bestaat uit Sjaak Korsten, Juliette Wermenbol, Mariëlle Dupuits-Robbe, Yves Dupuits en werkt vanuit Beesel, Limburg.


Aleksandra Gaca 

Aleksandra Gaca photo credit: Jola Wilczek klein
Rhombus Bloko Panels photo credit:  StudioMatusiak & Eddy Wenting Photography


Aleksandra Gaca is een pionier en expert op het gebied van driedimensionaal geweven textiel. Ze creëert producten, installaties en andere textiele oplossingen voor bekende merken, architecten, producenten en instellingen. Met haar creaties vertaalt zij de identiteit, wensen of interesses van haar klanten naar een geweven vorm. Haar innovatieve textielontwerpen zijn bekroond met meerdere internationale prijzen. Gaca is geboren in Lodz, Polen. Ze woont en werkt ruim 20 jaar in Delft.


Atelier Rick Tegelaar 

Rick Tegelaar
Meshmatics Chandelier


Het werk van Atelier Rick Tegelaar richt zich op het ontdekken van nieuwe functionele en esthetische kwaliteiten voor bestaande materialen en technieken. Vanuit een grote vindingrijkheid ontwikkelt Rick zelf nieuwe technieken of zoekt de samenwerking op met de industrie om te komen tot nieuwe inzichten in context en waarde in materiaal. De Meshmatics Chandelier voor Moooi is hier een goed voorbeeld van. Rick ontwikkelde een machine en techniek om kippengaas nauwkeurig te kunnen vormen met een verbluffend esthetisch resultaat. De designstudio is door Rick Tegelaar in 2011 opgericht en is gevestigd in Arnhem.


We denken dat dit een hele mooie mix is, de designers hebben interessante voorbeelden van samenwerkingen met bedrijven en laten zien waar ze op dit moment mee bezig zijn.

Als je nog vragen hebt, of je wilt ook een inlog ontvangen? Dan horen wij het graag via info@interieurinstituut.nl

Margriet, Astrid & Edvard

Verder op onze trendagenda

4e editie Touch Base 6 december

NII Trenddag Najaar - vrijdag 25 november

Lidewij Edelkoort - The Great Disruption - een impressie

Trendtour Dutch Design Week Eindhoven 26 oktober

Vragen over events, trips of lidmaatschap?

Nederlands Interieur Instituut
Molenweg 71
6741 KK Lunteren
info@interieurinstituut.nl

Neem gerust contact met ons op:

Edvard Daamen
Astrid van Leeuwen