21 september / Met NII naar Masterly The Hague

21 september / Met NII naar Masterly The Hague

Festival ‘Masterly The Hague’: DUTCH DESIGN ONTMOET HOLLANDSE MEESTERS

Op vrijdag 21 september organiseren we een special event in Den haag. Dan is daar Masterly The Hague en krijg je de mogelijkheid om deze unieke tentoonstelling te bezoeken vooraf gegaan door een introductie. Als je in Milaan was ken je waarschijnlijk Nicole Uniquole en haar bijzondere Masterly, en nu is er dus een variant in Den Haag.

  Deze pas de deux tussen nieuw en oud leidt tot verrassende inzichten in de schoonheid van kunst. Zo vormt de haute couture van modeontwerpers Viktor & Rolf een boeiend samenspel met het harnas en de weelderige kraag op het schilderij van Frederik Hendrik. Michiel van Mierevelt portretteerde hem voordat hij in 1625 prins van Oranje werd. De meters hoge metalen bloemen van Linda Nieuwstad verwijzen naar de roosjes in een 17de eeuws portret door Jurriaan Ovens. En wel dat van Lucia Wybrands, toen de rijkste vrouw van Amsterdam. Fotografenduo Petra en Erik Hesmerg tonen foto’s bij een prachtig stilleven van de uiterst zeldzame schilder, J.M. Sartory

 

  Het programma is als volgt

  10.00-10.30 Ontvangst met koffie en taart bij perscentrum Nieuwspoort.

  10.30-11.15 Kunsthistorische inleiding Masterly The Hague, door drs Emilie den Tonkelaar, specialist Oude Meesters. Aansluitend vertrek naar festivallocatie (5 minuten lopen). Bij entree persoonlijk welkomstwoord door Nicole Uniquole, curator van het festival.

  Tot ca 13.00 Bezoek festival Masterly The Hague op eigen gelegenheid.

  Na afloop zorgen we dan nog voor een gezamenlijke lunch om de ervaringen te delen. Er zijn maar beperkt kaarten beschikbaar dus als je interesse hebt, schrijf nu in! Kosten voor het totale programma zijn € 75,00 p.p. inclusief de catalogus van de tentoonstelling. (excl BTW)

 

  Schrijf je in via info@interieurinstituut.nl of gebruik onderstaand inschrijfformulier

  Na je inschrijving ontvang je een bevestiging met details. Wie weet een leuke aanleiding om (hernieuwd) kennis met NII te maken!

 

  Astrid en Edvard

Verder op onze trendagenda

Lidewij Edelkoort presenteert ANIMISME

Trendspots Alert - Interieur in de hoofdrol op Paleis Soestdijk

Lezing LEGACY door Zuzanna Skalska

Uitnodiging lezing LEGACY door Zuzanna Skalska

Vragen over events, trips of lidmaatschap?

Nederlands Interieur Instituut
Stationsweg 106
6711 PX EDE
info@interieurinstituut.nl

Neem gerust contact met ons op:

Edvard Daamen
Astrid van Leeuwen