Trenddag voorjaar Li Edelkoort 31 mei

Trenddag voorjaar Li Edelkoort 31 mei

Zoals we al hebben aangegeven vindt de trenddag met Lidewij Edelkoort dit jaar plaats op donderdag 31 mei in het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Dan presenteert Li haar jaarlijkse trendforecast aan de leden van het NII. In Milaan gaf ze al aan dat kleur een belangrijk element gaat zijn. Je bent van harte uitgenodigd deze ‘kleurrijke’ dag mee te maken.

The house of colour

  “Twintig jaar lang zijn we getuige geweest van indrukwekkend autonoom ontwerp, gevoed door de ontwikkeling van innovatieve materialen, het testen van alternatieve volumes en het gebruik maken van opnieuw uitgevonden rituelen. Maar nu gaat de focus in het huis van de toekomst liggen op kleur.

  De groeiende zin voor kleur is alleen nog maar aan het begin van haar ontwikkeling en zal sterk toenemen in de komende jaren, een ontwikkeling waarbij kleur de mens gaat leren om gelukkig te zijn. De aangeboren angst voor kleurgebruik geeft stapsgewijs toe aan de vreugde van het manipuleren van kleur. Een simpele methode om alle materie te transformeren en ruimtes en producten leven in te blazen, die anders in de vergetelheid zouden raken.

  Een spatje geel kan een kamer doen ontwaken, de schaduw van grijs een ruimte vormgeven en een dot roze zal mensen doen glimlachen. Bij de renaissance van kleur horen nieuwe gedragscodes, een nieuwe cultuur die een voorkeur voor lokale keuzes en ongebruikelijke maar verfijnde kleurcombinaties prefereert waarbij de groen-tonen blauw en geel bevatten, de terracotta range roze en leisteen bevat en de neutralen de kleuren van bot en menselijke huid zijn. Een cultuur van gekke combinaties die de oude en bekende receptuur compleet nieuw en verleidelijk doet lijken.

  Kleur zal een veeleisend karakter krijgen en nieuwe regels en gebruiken opleggen waardoor objecten veranderen in levendige wezens. Kleur zal als het ware de manier veranderen waarop we door een ruimte bewegen, verschillende kamers vormgeven en een expressionistisch bestaan leven. Kleur geeft dus de toon aan.”

  Lidewij Edelkoort
April 2018

Locatie: het Kröller-Müller Museum te Otterlo

  De trenddag vindt plaats op de bijzondere locatie van het Kröller-Müller Museum te Otterlo. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving.

Aanmelden

     
  • Leden met een full membership hebben zoals gebruikelijk recht op 2 toegangskaarten. Extra toegangskaarten voor collega’s zijn te bestellen voor € 125,00 p.p.* exclusief BTW
  •  
  • Leden met een basis membership betalen € 150,00* per persoon.
  •  
  • Meld je direct aan via info@interieurinstituut.nl

 

  Graag tot 31 mei!

  Astrid en Edvard

Verder op onze trendagenda

Lidewij Edelkoort presenteert ANIMISME

Trendspots Alert - Interieur in de hoofdrol op Paleis Soestdijk

Lezing LEGACY door Zuzanna Skalska

Uitnodiging lezing LEGACY door Zuzanna Skalska

Vragen over events, trips of lidmaatschap?

Nederlands Interieur Instituut
Stationsweg 106
6711 PX EDE
info@interieurinstituut.nl

Neem gerust contact met ons op:

Edvard Daamen
Astrid van Leeuwen