NII Trenddag Najaar - vrijdag 25 november

NII Trenddag Najaar - vrijdag 25 november

IN TRANSIT:

In dit VUCA tijdperk zijn we volop in beweging. Soms trek je een sprint en soms wacht je even voordat je de volgende stap kunt nemen naar een nieuwe bestemming. Veel bedrijven zijn nu in transitie naar een deels of volledig duurzame opzet. Laat je inspireren door diverse invalshoeken die wij voor jullie de revue laten passeren.

Op vrijdag 25 november ben je van harte welkom op de NII trenddag. Deze dag staat in het teken van de transformatie van design in bedrijven die de transitie naar duurzaamheid doormaken. Duurzaamheid is niet meer een marketing tool of een hol verhaal. Het begint bij de start de R&D fase. We hebben 3 inspirerende sprekers uitgenodigd om ons de diverse facetten van het proces voor te schotelen. Twan Verdonck van Brabantia, Pieter Vink van Nedergroep en Ynzo van Zanten, die zijn sporen verdiende bij Tony Chocolony en het drank merk Innocent. Ynzo deelt zijn ander kijk op betekenisvol ondernemen. We ontvangen je graag in de  Mauritskazerne in Ede, een historische plek, die een transitie heeft doorgemaakt naar een nieuwe bestemming, maar ook midden in de food regio ligt.

Tijdens de lunch is er gelegenheid om als leden van NII onderling over de onderwerpen die besproken zijn ervaringen uit te wisselen. Daarvoor hebben we nog in subzalen korte en krachtige sessies georganiseerd, meer hierover hoor je ter plekke.

Programma

 

•  Vanaf 09.15 uur welkom voor ontvangst en koffie/thee
•  Om 10.00 uur starten we
•  1e spreker: Twan Verdonck van Brabantia
•  2e spreker: Pieter Vink van Nedergroep
•  Korte pauze
•  3e spreker: Ynzo van Zanten
•  Lunch en inloopsessies
•  14.30 uur einde programma

 

De sprekers

Twan Verdonck – Creative Director Brabantia

Twan Verdonck werkt al meer dan 20 jaar als designer en innovator. Hij ontwikkelde producten voor global brands (zoals bijvoorbeeld Disney) en is nu creatief directeur bij Brabantia. Zijn werk verschijnt regelmatig in de pers en is onder meer aangekocht door het Museum of Modern Art (MoMA) in New York. Twan zal tijdens de presentatie op 25 november vertellen over de Circular Design ontwikkelingen bij Brabantia en een aantal inspirerende voorbeelden laten zien.

 

Pieter Vink – CEO Nedergroep

De Nedergroep ontwikkelt nieuwe Nederlandse voedselproducten en voedselconcepten, adviseert over de transitie naar een korte voedselketen en distribueert onder eigen label voedsel van eigen bodem. Wanneer je aankomt op de locatie zie je een enorme bananenkas. Wat is dit, kunnen we in Nederland bananen kweken? Pieter Vink van de Nedergroep legt dit uit.

 

Ynzo van Zanten – Auteur/Ondernemer/Spreker

Ynzo van Zanten is auteur, ondernemer en spreker. De afgelopen tien jaar was hij Head of People&Culture en Chief Evangelist van Tony’s Chocolonely. Ynzo ziet in alle rondrazende crises ook kansen voor toekomstgerichte ondernemers. Het vergt alleen wel collectief creatief denken vanuit nieuwe startpunten. Ynzo spreekt over economische trends en ontwikkelingen in de maatschappij. Over de zin en onzin rondom duurzaamheid. Over het ‘sociale’ en ‘asociale’ in ondernemerschap. Hij prikkelt de toeschouwer met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, en uiteraard vanuit zijn ervaring bij Tony’s Chocolonely en als één van de grondleggers van Innocent Drinks.

 

Meld je aan!

Aanmelden kan vanaf nu via info@interieurinstituut.nl

Full members hebben recht op 2 kaarten, extra kaarten zijn te reserveren voor € 195,00 (zo lang er ruimte is). Basis leden kunnen kaarten reserveren voor € 195,00 (zo lang er ruimte is). Prijzen zijn excl. BTW. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met de details.
 

Graag tot 25 november,
Astrid & Edvard

Verder op onze trendagenda

4e editie Touch Base 6 december

NII Trenddag Najaar - vrijdag 25 november

Lidewij Edelkoort - The Great Disruption - een impressie

Trendtour Dutch Design Week Eindhoven 26 oktober

Vragen over events, trips of lidmaatschap?

Nederlands Interieur Instituut
Molenweg 71
6741 KK Lunteren
info@interieurinstituut.nl

Neem gerust contact met ons op:

Edvard Daamen
Astrid van Leeuwen