Welkom in 2021

Afgelopen jaar was voor iedereen een – laten we het zacht uitdrukken – bijzonder jaar. De interieur/ lifestyle branche waar de meesten van jullie werkzaam in zijn, komt er tot nu nog best goed vanaf, behalve dat retailers af en aan moeilijk open kunnen en helder perspectief nog altijd uitblijft. We weten zeker dat de hele pandemie ook een positief elan gebracht heeft, we hebben nieuwe hobby’s ontdekt, onze dierbaren kregen wat meer aandacht, we kwamen meer buiten. En wellicht hebben we onszelf weer opnieuw ontdekt.

Vanuit NII schakelden we snel om naar een online programma, dat lukte qua informatie verschaffing prima, op het niveau dat jullie gewend zijn van ons, maar we missen natuurlijk het ‘live’ ontmoeten. En dat is ook wat we veelvuldig terug hoorden van jullie: “we kijken er zo naar uit weer bij elkaar te komen, en trends op te snuiven, weg van die saaie (thuis) werkplek”. Wij kijken er naar uit dat dit ‘live’ moment hopelijk in de loop van dit jaar (na de zomer) er weer is. En daarnaast mist iedereen zijn eigen trips voor inspiratie, naast Milaan, ook de inkoopreizen. Dat hebben we onthouden en hiervoor mensen aan het werk gezet om jullie toch mee te nemen over de wereld voor inspiratie.

Terugblik 2020

Een voordeel was zeker wel dat er meer mensen onze online lezingen gevolgd hebben. Zuzanna trapte af met vijf opgenomen video’s, 2,5 uur informatie maar liefst, ga er maar voor zitten! Dat kun je nog steeds doen via de inlog op onze website. Hier de link »

 

Het begon zo:

Meer kijken? Log in of vraag meer informatie bij NII

Zuzanna vertelde dat we nu in een tijd zitten die op ‘0’ staat, een re-set, en dat je zelf nu alles kan veranderen. Met ook de boodschap; het maakt niet eens veel uit, wat je anders gaat doen, maar ga het doen!

 

In juni hebben we de trendlezing van Lidewij Edelkoort ‘live’ gepresenteerd. Een spannende verbinding tussen Kaapstad en jullie. En zelfs het trendboek kwam met kunst en vliegwerk op tijd gereed. Thema: Animisme, alles terug naar de bezieling van dingen om ons heen. Bewustwording.

 

In het najaar gaf Rik ons nog een keer de inzichten van de effecten van COVID-19, zoals deze een aantal processen deed versnellen, maar niet op zich zelf staan als zodanig. De verandering van wat ‘was’, en nu ‘wordt’, is gebaseerd op dingen die we al zagen of wisten. Maar hoe vormt zich dat? Welke nieuwe businessmodellen kan je aan deze ontwikkelingen hangen? Hoe leer je denken in smart eco-systemen? De video is hieronder terug te kijken met deze inlogcode: Rik10novNII

 

De toegift van 2020 was een tweede lezing van Lidewij Edelkoort: Labour of Love. Waarin 1 van de stroming van de het lokale ambachtelijk vakmanschap aan de orde kwam. Als cadeau kreeg elk bedrijf een boek met een uitgebreide verzameling van al die met liefde gemaakte objecten.

2021 - Inspiratie is NODIG nu meer dan ooit

Voor 2021 proberen we nog meer inspiratie bij jullie te brengen, natuurlijk met inspirerende sprekers. Zuzanna en Lidewij zoals we gewend zijn, alleen nogmaals online. Maar er komt meer: Omdat er nog weinig gereisd kan worden, hebben we om te beginnen ‘onze man in NY’ aan het werk gezet om voor ons vast te leggen wat daar gebeurt op het gebied van innovaties/trends/kunst, maar ook het effect van COVID. Hij doet nu veldonderzoek en we hopen dat deze eerste online trendsafari het begin is van een reeks.

Verder presenteert Zuzanna haar boek FutureS. Dit staat los van haar trendverhaal en dus zal ze in een extra webinar dit boek presenteren.

Verder leggen we contacten met sprekers die we online de gelegenheid willen geven hun verhaal te vertellen. Gesprekken met jullie leerden ons dat er behoefte is aan uitwisseling van ervaringen rondom specifieke thema’s als circulair ondernemen en nieuwe materialen. En nu ‘zoomen’ zo ingeburgerd is, kunnen we op een relatief simpele manier informatie bij jullie brengen. Heb je nog meer suggesties voor ons, laat het ons vooral weten. 

Ook de trendspots blijven in je mailbox verschijnen. Deze worden steeds beter gelezen. Dus heb je collega’s die deze nog niet ontvangen? Geef de mailadressen door »

Trendtrips

Positief denkend kunnen we in het najaar weer de deur uit. Dus bereiden we trips naar Milaan, Dutch Design Week en Masterly The Hague voor. Dus mocht het kunnen, dan zijn we er klaar voor!

Agenda 2021

Verder op onze trendagenda

Trendforecast Lidewij Edelkoort - The Great Disruption

UITNODIGING Milaan 2022 – De highlights gepresenteerd door Jeroen Junte

Webinar Li Edelkoort en Philip Fimmano - Talking Textiles ‘Fruit of the Loom’

3e editie Touch Base 15 februari terugkijken

Vragen over events, trips of lidmaatschap?

Nederlands Interieur Instituut
Molenweg 71
6741 KK Lunteren
info@interieurinstituut.nl

Neem gerust contact met ons op:

Edvard Daamen
Astrid van Leeuwen